top of page
Търсене
  • Снимка на автораЮлия Смрекар

ФЕВРУАРИ 2021г.и НЕОБИКНОВЕНОТО НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Актуализирано: 25.01.2021 г.


Февруари 2021 година е много специален месец, защото Новолунието във Водолей на 11-ти ще даде импулс за събуждане на водолейския архетип с цели седем небесни тела в този знак. С отварянето на новата страница за човечеството ознаменувано от великия съвпад на Юпитер и Сатурн в първия градус на Водолей на 21 декември 2020 година на самото зимно слънцестоене, тази лунация е следващото астрологично събитие, което ще подсили и очертае новата посока за всеки от нас. Порталът към Новата епоха на Водолея се отваря и светлината от бъдещето ни огрява.

На фона на ретрограден Меркурий близо една до друга ще бъдат констелирани Сатурн /строгият учител и господарят на кармата/, в точен съвпад до него ще бъдат и двете планети добротворци Юпитер /повелителят на късмета и шанса/ заедно с Венера/покровителката на любовта и красотата, връзките и финансите/, следвани от завръщащия се изминатите преди месец от самия него градуси ретрограден Меркурий /медиатор и пратеник на Боговете/, който заедно с Палас / планетоид символ на творческата интелигентност и мъдрост на Атина Палада/ от другата страна ще освиделстват съюза на самите светила Слънцето и Луната /символ на новото начало, сътворяването/.

Съсредоточаването на всички тези планети и небесни тела в знака на Водолея ще генерират сила, която да запали прометеевия огън у хората, като засили всички процеси, свързани с хуманността, демокрацията, равенството, свободата , алтруизма, благотворителността и социалните каузи, съзнанието, че заедно сме по-силни, груповост и общности, новаторския дух, технологичния напредък. Важно е да се отбележи, че Уран е възбуден от подкрепата на Марс и от трудния аспект със Сатурн. Уран и Сатурн са двете планети управители на знака Водолей. Сатурн отговаря за структурата, статуквото и в тази квадратура нетърпящият застой Уран ще събужда революционни настроения и ще подтиква към действия групи и общности, за да бъде постигната промяна и прогрес. По-добре поставената планета е Сатурн във Водолей, докато Уарн в Телец, има нужда от подкрепата на Марс смелия рицар, както се случва в този момент. Борецът за правда и прогрес е в земния и неподвижен Телец и в близост до Уран го дарява със силата на своя меч на постоянството, устойчивостта, непреклонността, усърдността и практичността си в случването на промяната.

Северният лунен възел в Близнаци, олицетворяващ уроците, валидни за всеки човек през цялата 2021 г. е в подкрепящ аспект по време на новолунието към стелиума от планети и ще даде колективна мощ за сбъдване на Новото.

През цялата 2021-ва година това разположение в Близнаци ще ни подтиква към усвояване на природата на този подвижен въздушен знак, свързана с гъвкавост, комуникативност, рационален ум, светкавична мисъл, изобретателност. Ще трябва да се научим да общуваме и да се сързваме, да строим мостове, да споделяме информация с другите и по този начин да постигнем повелята на Новото време за Единство. Въпреки предизвикателството на лунните затъмнения през годината, разположени по оста Близнаци - Стрелец, които ще подават провокации за намиране на правилия път между истината и лъжата, автентичността и фалша. Важно е да се освободим от догматизма и фанатизма на вярванията си и да бъдем по-гъвкави и толерантни, отворени за обновление на светогледа и екистенциалната си философия.


КАКВО ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ЗА ДА БЪДЕМ В СИНХРОН С НОВОЛУНИЕТО ВЪВ ВОДОЛЕЙ НА 11 ФЕВРУАРИ:

Желанията трябва да бъдат свързани само с това, което зависи от нас самите, от собствените действия и положени усилия. Всичко, което е свързано с теми за новаторски идеи, изобретателност, нови подходи, високи технологии, хуманност и принадлежност към човечеството, приятелите, групите и общностите, изненади, неочакваните резултати и сбъдване на желанията. Нека бъде Светлина и Любов за цялото човечество!
14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page